​Gødningsprøver fra hund og kat

​Her hos Morud Søndersø Dyreklinik foretager vi flere forskellige slags gødningsprøver i vores eget laboratorium. I en gødningsprøve ser vi efter æg eller orm, og vi kan diagnosticere mange forskellige slags indvoldsorm ud fra en sådanne prøve.

Når du som ejer skal indlevere en gødningsprøve, kan instrukserne vedrørende opsamlingen af prøver være forskellige, alt efter hvilken type af orm vi skal kigge efter. Typisk vil vi bede om at få en helt frisk afføring i en tæt pose, uden for meget overskudsluft. Nogle gange vil en enkelt prøve være rigeligt til at diagnosticere ormen, men andre gange vil du blive bedt om at komme med afføring flere dage i streg, da udfældningen af ormene kan variere over flere dage, så hvis vi skal have et reelt billede af om dit kæledyr er inficeret med orm, så kan det være nødvendigt at kigge i flere forskellige prøver. 

Lige så kræver undersøgelsen for hjertelungeorm (fransk hjerteorm og rævens lungeorm) afføring fra 3 på hinanden følgende dage.

​Når vi skal undersøge din hund eller kats afføring, er det vigtigt at den afføring du opsamler, bliver taget fra toppen af afføringen, for at mindske kontakten med jorden. Dette skyldes at der findes jordnematoder i jorden (små orm der bord i jorden), der kan forveksles med hjerteorm.

Vi skal som regel ikke bruge mere en 30-40 g afføring, så du behøver ikke medbringe hele portionen til klinikken.

Vi starter undersøgelsen af afføringsprøverne samme dag, prøvens længde kan variere i tid, men du vil typisk få et svar inden for 1-2 dage. 

​Indvoldsorm og symptomer

​Mange hunde oplever at have indvoldsorm på et tidspunkt i livet, primært hos hvalpe er det ofte forekommende. De fleste indvoldsorm giver et uproblematisk forløb, der nemt kan behandles med ormekur, hvorimod andre kan være ganske alvorlige at blive inficeret med, og i værste tilfælde fatale for dit kæledyr.

Symptomer på orm kan være:

Hoste

Opkast

Diarre

Udspilet bug

Hikke

Trist el. tør pels

Vægttab

Nedstemthed

Blodtab

Nedsat vækst

Slim i afføringen

Blod i afføringen

Blødninger i hud, øjne, hjerne, tarme, lunger (Fransk hjerteorm)

​Symptomerne varierer alt efter type af orm og inficeringsmængden.​

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

​Veluddannet personale

Læs mere

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Du er også meget velkommen til at ringe til os på
64 89 10 64 for at booke tid.

297_white-facebook-box-fill Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Ring: 64 89 10 64

​Åbent hverdage mellem 08.00 – 16.00.

Vesterled 9, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning

Følg os på sociale medier

Se billeder af vores hverdag. 

facebook-(2)   instagram

Morud Søndersø Dyreklinik V/ Sanne Kiilerich - CVR: 35289798