Operationer og bedøvelse​

Operationer

Hos Morud Søndersø Dyreklinik prioriterer vi at dygtiggøre os indenfor kirurgi. Vores dyrlæge Emilie er i gang med en 4-årig efteruddannelse som Master i Kirurgi på hund og kat.

Vi vægter højt at alle patienter og ejere føler sig trygge i vores operationsforløb, derfor har vi en helt specifik procedure vi gennemgår med alle patienter vi indlægger på vores klinik.

Før operationen

Når du skal indlevere dit dyr til operation hos os, skal det som regel møde ind fastet fra aftenen forinden. Dette vil du blive informeret om i telefonen, når du bestiller en tid.

Når I ankommer på klinikken på dagen, vil vi sørge for at veje patienten, så vi har den præcise dagsvægt, så vi kan beregne anæstesimængden til dit kæledyr helt nøjagtigt.

Dit kæledyr vil som regel blive modtaget af en dyrlæge. Dyrlægen vil foretage en sundhedsundersøgelse, her vil man også få en lille snak med dyrlægen, hvor evt. bekymringer og spørgsmål kan besvares. Dyrlægen vil også informere om risiko ved anæstesi og snakke om evt. præblodprøve.

Hvis man ønsker det, kan man efter aftale blive ved sit kæledyr, når denne får den første del af narkosen.

Bedøvelse

Vi følger altid de nyeste anæstesiprotokoller og holder os opdateret omkring nyeste viden. Alle patienter bliver vurderet individuelt og derfor planlægges bedøvelse særligt til den enkelte patient.

Der er meget stor forskel på at bedøve en stor eller lille patient, en ung eller gammel patient og der er store forskelle på hvad de enkelte racer kan tåle. Ydermere har det også meget at sige om patienten er syg inden den skal bedøves.

Præblodprøve

Vi anbefaler altid til alle vores patienter at få foretaget en blodprøve inden bedøvelse. Denne kan tages her på klinikken og vi har svar indenfor 15 min.

I denne blodprøve kan vi se forskellige ting såsom blodprocent og tegn på infektion. Vi kan se parametre der har stor betydning for dyrets evne til at kunne størkne dets blod hvilket er yderst vigtigt inden operationer da ukontrolleret blødning kan være fatalt for patienten.

Du kan læse mere under emnet blodprøver.

Under operationen

Når du går hjem og efterlader dit kæledyr hos os, tager vi dit kæledyr med ud bagved hvor vi vil lægge et venekateter i dit kæledyrs forben. Så snart vi er klar til at starte operationen, vil vi give den endelige bedøvelse igennem dette venekateter.

Derefter vil dit kæledyr få ilagt en tube i halsen, hvori den undervejs vil få ilt og anæstesigas, samt sikre frie luftveje. Dernæst vil dit kæledyr blive klippet og vasket i operationsområdet, så vi sikrer en så steril procedure som muligt.

Alle vores operationer udføres sterilt med brugen af korrekt en gangs materiale – her går vi ikke på kompromis.

Under alle operationer får vores patienter væske under vejs og vi har ALTID en sygeplejerske der står for overvågningen af patienten mens den er bedøvet.

Vi kan monitorere værdier så som hjerterate, EKG, blodtryk, iltmætning, CO2 udånding, vejtrækningsfrekvens, temperatur samt flere parametre.

Vi sørger altid for at dit dyr ligger varmt og godt under operationen, dette gøres bl.a. ved hjælp af varmepude, tæpper, rescuetæpper og sokker på alle poterne.

Der vil altid være en sygeplejerske til at monitorere dit dyr under opvågningen, så vi er sikker på at de vågner på bedste vis.

Hjemsendelse

Efter operationen vil du blive ringet op af dyrlægen, som vil informere dig om hvordan forløbet er gået og vil give dig et tidspunkt for hjemsendelse.

Når du kommer og henter dit kæledyr, vil dyrlægen også komme ud og give dig hjemsendelses instrukser.

Når du er tryg og har fået de spørgsmål du end måtte have besvaret, kan i stille og roligt tage hjem til en hyggelig eftermiddag på sofaen. Skulle der opstå spørgsmål eller bekymringer efterfølgende, kan i ringe til os i hele vores åbningstid, samt i dagene efter.​

Hvilke operationer tilbyder vi

Nogle af de operationer vi her på klinikken kan foretager er:

Neutralisering af handyr(kastration): Hund, kat, kanin, marsvin og rotter

​Neutralisering af hundyr(sterillisation): Hund, kat, kanin, marsvin og rotter

Fremmedlegeme operation

T​armresektion

Mavedrejning

Miltfjernelse

​Kejsersnit

​Amputation af tær

​Amputation af hale

​Fjerne af knuder

​Fjernelse af mælkeliste

​Fjernelse af øje

​Cherry eye

Korrektion af hudfolder i ansigtet

​Næseborsforstørrelse

​Fjernelse af analkirtler

​Navlebrok

Livmoderbetændelse

​Urin eller blærestens operationer

Komplicerede sår

BOAS operation

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

​Veluddannet personale

Læs mere

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Du er meget velkommen til at ringe til os på
64 89 10 64 for at booke tid.

297_white-facebook-box-fill Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Ring: 64 89 10 64

​Mandag: 08.00-15.30

Tirsdag: 08.00-16.30

Onsdag: 08.00-16.30

Torsdag: 08.00-16.30

Fredag: 08.00-14.30

Vesterled 9, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning

Følg os på sociale medier

Se billeder af vores hverdag. 

facebook-(2)   instagram

Morud Søndersø Dyreklinik V/ Sanne Kiilerich - CVR: 35289798