Tandpleje

​Behovet for tandrens opstår når plaque mineraliseres på tændernes emalje og danner tandsten. Det kan påvirke tandkødet til at lave lommer rundt om tanden. Det resulterer i blottede tandhalse og paradontose, altså løsrivelse af tanden, hvilket kan være smertefuldt.

Rigtig mange hunde har behov for jævnlige tandrensninger, for at holde plaque og tandstensdannelsen nede.

Vi laver altid en fuld mundhuleundersøgelse i forbindelse med tandrens. Ved denne undersøgelse måles der tandkødslommer og alle fund på tænder samt tandkød noteres tandjournal.

Vores tandrens udføres ved hjælp af en ultralydsrenser. Derefter poleres tænderne, for at give dem en glat overflade, som derved mindsker nydannelse af tandsten.

Nogle hunde og katte kan gå hele livet uden behov for tandrens. Andre får det gjort fast en gang årligt. Specielt små hunderacer er slemme til at danne tandsten og udvikler også let parodontose.

Tandsten og tandkødsbetændelse ses også hos kat og derfor kommer nogle katte også fast ind til tandrens. Specielt racekatte kan have tendens til tandproblemer.

Vi tager ALTID røntgenbilleder af hele tandsættet, når dyret er bedøvet til en tandrensning. Udefra ses kun tandens krone som er toppen af isbjerget. Under tandkødet findes hele roden, som er den største del af tanden og mange tandlidelser findes her. Når der tages fuldt tandrøntgen overser vi derfor ikke dårlige og sygdomsramte tænder. Vores røntgenbilleder bliver fremkaldt med det samme og vi kan derfor hurtigt se lidelser som parodontose, tandresorptioner, tandbylder eller kæbecyster.


I tilfælde af at vi finder dårlige og smertevoldende tænder, som ikke kan reddes, skal disse opereres ud. Her lægger vi altid lokalbedøvende blokader, for at undgå smerter under og efter operationen. Tandkødet syes sammen med selvopløsende sting, for at hjælpe til en hurtig heling.

Vi har altid en sygeplejerske til at overvåge dit dyr under anæstesien, proceduren omkring anæstesi og monitorering er som beskrevet under operation.

​​

Tandraspning

De seneste 10 år er man blevet mere opmærksom på hestens tænder, og hvilken stor betydning det har for deres dagligdag og deres brug under ridning. Hestes tænder vokser hele livet, især som unghest. Det er vigtigt at heste har en god tyggeflade samt en jævn flade på ydersiden af tanden mod kinden.

Den ældre hest kan have problemer med bølgebid, hvilket skal afhjælpes ved hjælp af tandrasp. Tandtjek en gang om året er mest optimalt. Der har vi mulighed for at fange problemet, inden det udvikler sig. Derudover kan nogle heste være født med ekstra tænder, kaldet ulvetænder. I mange tilfælde vil disse sidde i vejen for et bid, og skal derfor fjernes kirurgisk.

Fandt du ikke hvad du ledte efter? Vi tilbyder blandt andet også tandrensning!

Eksklusiv tandrensning af hund og kat

Lugter din hund eller kats ånde?

Ligesom mennesker, kan hunde og katte have tandproblemer, der kræver professionel opmærksomhed. Tandrensning af kat og hund er ikke bare en kosmetisk procedure; det er en vigtig del af din firbenede vens sundhed. 

Tandsten og plak kan føre til tandkødsbetændelse, hvilket kan medføre alvorlige sundhedsproblemer. At sørge for, at din hund eller kat får regelmæssig tandrensning af fagfolk, kan forhindre disse problemer og holde dit kæledyrs smil sundt og friskt.

Hos Morud Søndersø Dyreklinik V/ Sanne Kiilerich sørger vi for, at både din hund og kat har sunde tænder og tandkød med professionel tandrensning. Vores klinik ligger i Søndersø, vi har derfor mange kunder fra Otterup og Odense N.

Opdag den optimale tandrensning af kat og hund

Vi tilbyder tandrensning af kat og hund af høj kvalitet. Vores erfarne dyrlæger er specialister inden for tandpleje og sikrer, at dit kæledyr får den bedste behandling. 

Er du bekymret for dit kæledyrs tandhygiejne? Vores klinik tilbyder tandrensning af hund med skræddersyede løsninger for at imødekomme dit kæledyrs specifikke behov. Vi ved, at kæledyrs sundhed er altafgørende for dig som ejer, og vores fokus er at tilbyde en omfattende pleje, der går ud over blot at rense tænder.

Vi tilbyder også tandrensning af kat, da vi ved, at kattes mundhygiejne er lige så vigtig.

Vi bruger skånsomme metoder, topmoderne udstyr og en erfaren stab, der forstår dit kæledyrs behov. Vores klinik er kendt for sin ekspertise inden for dyretandpleje, og vi anvender de nyeste teknikker og udstyr. 

Vi tilbyder også rådgivning om, hvordan du kan vedligeholde dit kæledyrs tandhygiejne derhjemme. Vores mål er at sikre, at dit kæledyr lever et sundt og lykkeligt liv med et strålende smil.

Kontakt os hvis vi skal hjælpe med dit kæledyrs tandhygiejne

Er du klar til at give dit kæledyr den bedste tandpleje? Vent ikke, kontakt os og bestil en tid til tandrensning af hund eller kat allerede i dag. Vi er her for at hjælpe dit kæledyr med at smile sundt og friskt.

​Tryg og personlig behandling

Lær os bedre at kende

​Veluddannet personale

Læs mere

Du kan booke din tid online. Let og hurtigt!

Du er også meget velkommen til at ringe til os på
64 89 10 64 for at booke tid.

297_white-facebook-box-fill Følg med på Facebook

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar ved telefonen til at besvare jeres spørgsmål.

Ring: 64 89 10 64

​Åbent hverdage mellem 08.00 – 16.00.

Vesterled 9, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning

Følg os på sociale medier

Se billeder af vores hverdag. 

facebook-(2)   instagram

Morud Søndersø Dyreklinik V/ Sanne Kiilerich - CVR: 35289798