Røntgen
Røntgenfotografering benyttes i forbindelse kronisk og akut halthed, knoglebrud, mistanke om fremmedlegeme mm. Derudover bruges det også til HD-, AD- og OCD-billeder som blandt andet bruges til avlsgodkendelse. Når disse standardundersøgelser udføres, er dyret under sedation.
Ultralydsscanning
Som en del af klinikkens udstyr indgår også ultralydsscanning. Her kan vi udrede muskel- og seneskader, urinvejslidelser, lave drægtighedsundersøgelser samt diagnostik af pyometra (livmoderbetændelse).
Laboratorium
Hos Søndersø Dyreklinik har vi et veludstyret laboratorium, som vi bruger dagligt til at udrede patienter.
Vi har blodprøvemaskiner, der kan tælle patientens blodceller. Her kan vi bl.a. se dyrets blodprocent, tegn på infektioner, knoglemarvens funktion og patientens evne til at koagulere blod.
Vi har også mulighed for at køre forskellige organværdier. Her kan vi bl.a. se ændringer i lever- nyre- og sukkertal som kan bruges til at udrede dyr der er syge eller finde tegn på sygdom før dyret selv viser symptomer. Vi har også mulighed for at køre stofskiftehormon, infektionstal, epilepsikontroller og progesteronmålinger. Alle vores blodprøvemaskiner har svar inden for 15 minutter, hvorfor vi hurtigt kan komme i gang med behandlingen af dit dyr.
I vores laboratorium kan vi også lave urinanalyse. Dette kan bl.a. bruges til dyr med nyreproblemer eller urinvejsinfektioner.
Vi har også et helt nyt mikroskop som bruges til at undersøge celleprøver fra knuder, svaber fra ører eller kigge nærmere på dit dyrs blodceller. Ved at vi selv kan undersøge vores prøver, har vi svar med det samme og kan derved hurtigt opstarte dit dyr på f.eks. behandling med ørebetændelse eller få hurtigt en ide om hvilken knude dit dyr har, så vi kan planlægge en eventuel operation
Vi har også mulighed for at lave dyrkninger og resistensbestemmelser, hvis dit dyr skulle få en infektion. Dette gør at vi kan vælge den korrekte behandling til dit dyr, så behandlingen virker bedst muligt, hurtigst muligt, uden unødig brug af antibiotika.
Orm
Katte og hunde kan smittes med orm via mange forskellige mellemværter, som fx lopper, mus og snegle. Alle typer af orm behandles ikke med det samme ormemiddel, derfor at det vigtigt at diagnosticere hvilken orm kæledyret er inficeret med. Dette kan ske ved hjælp af gødningsprøve eller blodprøve.
Heste optager også masser af orm, især når de græsser. Ved gødningsprøver skal vi bruge én hestepære, så frisk som muligt. Tilføj hestens navn, alder og ejers kontaktoplysninger. Gødningsprøver skal undersøges forår og efterår, og ellers ved mistanke om orm. I mikroskopet kigges efter spolorm, hageorm og blodorm mm. Ved mistanke om bændelorm er den bedste diagnostik ved at tage en blodprøve.
Kaniner og gnavere
Her på Søndersø Dyreklinik tilser vi også gerne din kanin eller gnaver. Vi holder os løbende opdateret på den nyeste sygdomsviden, samt muligheder for sikker bedøvelse og medicinering. Vi har nyt udstyr til eventuelle tandbehandlinger og har god erfaring med simple operationer.
Vi tilbyder:
- Fuld sundhedsundersøgelse af din kanin eller gnaver
- Vaccination af kaniner
- Tandrasp samt slibning af fortænder i bedøvelse
- Pelsklip i bedøvelse
- Neutralisering
- Fjernelse af knuder og mange andre operationer.
Aflivning
Det sidste farvel kan være en svær beslutning at tage. Vi hjælper dig gerne med at vurdere, hvornår tiden er inde til at sige farvel.
Vi er klar over at det kan være en følelsesladet oplevelse for hele familien, og alle er velkomne til at deltage. Alle mennesker har forskellige behov i svære situationer som denne, og vi gør det hele på jeres præmisser. Vi lægger vægt på at det sidste farvel bliver en god oplevelse at være med til, og bestræber os på at det foregår stille og roligt.
Hvis I ønsker det, er det også muligt, at det sidste farvel kan foregå hjemme i vante omgivelser.
Når det sidste farvel er overstået, kan vi være behjælpelige med kremering. Snak gerne med os, hvis I har specifikke ønsker til en eventuel urne eller askesmykker. Så vil vi gerne hjælpe med at undersøge jeres muligheder.
Blodanalyse
Blodanalyse er et vigtigt redskab til at finde sygdom, bl.a. ved at kigge på hæmatologi, altså de røde og hvide blodlegemer, samt at kigge på biokemi, hvor der kan måles på forskellige organværdier, salt- og sukkertal. Det kan bruges både når dyret viser tegn på sygdom, samt som kontrol før bedøvelse af klinisk raske dyr.